Electrische Fietsen Electrische Fietsen Electrische Fietsen Electrische Fietsen Electrische Fietsen Electrische Fietsen

Electrische Fietsen

De elektrische fiets wint de laatste paar jaren namelijk enorm aan populariteit. In 2012 werden in heel Nederland fors minder nieuwe fietsen verkocht dan in het jaar daarvoor, maar de verkoop van elektrische fietsen, oftewel E-bikes, stijgt al jaren gestaag. Willie heeft zich ondertussen ontwikkelt tot specialist op het gebied van E-bikes. Zijn filialen aan de Rijksweg en de Eikenlaan staan dan ook stampvol blinkende modellen.

Hij vindt het succes van de fiets met trapondersteuning niet meer dan logisch. ‘Mensen willen nog steeds snel en zonder moeite naar hun werk kunnen of even boodschappen doen. Als je kijkt naar de benzineprijzen tegenwoordig, kan dat handen vol geld kosten. Met een elektrische fiets hoef je zelf amper moeite te doen, maar ben je binnen de kortste keren waar je zijn moet.’ Veel stroom gebruiken de E-bikes ook niet: een jaar fietsen kost je zo’n elf euro aan stroom.

Of je nu gewoon wat meer comfort zoekt of meer waarde hecht aan de praktische kant van elektrisch fietsen, er is altijd wel een geschikt model te vinden. Mensen die ver van hun werk wonen en niet elke dag de auto willen pakken, kunnen met een E-bike toch snel heen en weer komen zonder bezweet op een vergadering te verschijnen. Moeders die even snel naar de supermarkt moeten, springen lachend op hun elektrische fiets. De steilste heuvels en de zwaarst beladen fietstassen zijn geen probleem. Maar ook senioren die op een normale fiets ploeteren om vooruit te komen kunnen op een elektrische weer overal naartoe trappen. ‘Nederland heeft een mooi fietsklimaat, maar er staat vaak een flinke wind. Op een E-bike lachen zelfs bejaarden om tegenwind!’

De Nr. 1 elektrische fiets

Sparta is het meest verkochte en het meest gewaardeerde merk op het gebied van elektrisch fietsen. En dat is niet voor niets. Al meer dan 500.000 consumenten kozen voor Sparta. Sparta Daarmee is ze de onbetwiste Nr. 1 elektrische fiets.

Door het brede aanbod is er voor ieder wat wils. Sparta maakt gebruik van verschillende systemen in elektrische fietsen. Zo kunt u kiezen voor het zeer gewaardeerde Sparta ION-Systeem, het E-motion-systeem met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het Bosch-systeem met krachtige middenmotor.

Bekijk hier de verschillende systemen of kom langs voor een proefrit en zie welke elektrische fiets het beste bij u past.