Over ons

Eigenaar Willie Harings runt al drieëntwintig jaar niet zonder succes een fietsenzaak in de wijk Selwerd. Sinds 2012 heeft hij ook een mooi filiaal aan de Rijksweg in de wijk Oosterhoogebrug.

Ondanks de zware economische tijden heeft hij het toch aangedurfd een nieuw project te beginnen. “Ik ben eigenlijk altijd een handelsman geweest, dat zit in mijn bloed.” Maar zelfs voor een geboren handelsman lijkt het onlogisch om midden in een economische crisis iets nieuws te starten. De zaken lagen echter anders voor deze Groningse fietsenboer. Niet ondanks, maar juist doordát we economisch in zwaar weer verkeren besloot Willie een tweede locatie te openen. “Waar anderen problemen zien, zie ik kansen. Aan de Rijksweg was nog veel ruimte over, genoeg zelfs om een tweede zaak in kwijt te kunnen. Daar ben ik meteen mee bezig gegaan. Een nieuwe omgeving, een nieuwe markt, een nieuwe kans.”

Aan de mogelijkheid dat het project zou kunnen mislukken schenkt Willie weinig aandacht. “Je moet risico’s nemen, anders kom je helemaal nergens in mijn vak. Een echte ondernemer is nooit bang! Wie dat wel is kan net zo goed inpakken. Ik kan me wel door zo’n ‘crisis’ op de kop laten zitten, maar daar bereik ik niks mee. Als niemand een gokje durft te wagen en alleen maar zijn geld in oude sok bewaart, komt niemand vooruit. En stilstaan is achteruit gaan.”

Persoonlijk contact

Willie zet zijn ‘gokje’ kracht bij door veel persoonlijk contact te hebben met de klant. “Ik heb altijd geopereerd in volkswijken waar mensen het soms niet al te breed hebben. Zij worden dus ook hard geraakt door financiële problemen en dat merk ik dan meteen. Dan komt een mevrouw uit de buurt bij me voor een reparatie, maar heeft ze op dat moment geen geld om ervoor te betalen. Dan ga ik er op goed vertrouwen vanuit dat ik het een paar weken later wel krijg. Zo moet je elkaar ook een beetje helpen.”